Puheenjohtajan joulutervehdys

22.12.2020

Hei MLL Puistolan yhdistyksen ystävä! 

Kiitos, kun olet ollut kanssamme tänä vuonna. Vuosi on ollut hyvin poikkeuksellinen, kun melkein kaikki toimintamme on koronaviruksen vuoksi ollut jäissä maaliskuun puolivälistä lähtien. Perhekahvilat avasimme syksyllä ja pidimme auki niin pitkään kuin suinkaan uskalsimme. Toiminnassamme yksilöllistä viuluopetusta on onneksi pystytty kuitenkin jatkamaan koko ajan. 

Kohtaamiset ja vertaistuki ovat toimintamme kulmakiviä, ja onkin ollut todella harmillista joutua luopumaan niistä monilta osin. Käynnistämme toimintaamme uudelleen heti, kun se on turvallista ja resurssien puolesta mahdollista – ja toivomme tapaavamme Sinut jälleen. 

Kevään Luova lauantai sekä lokakuun alkuun suunniteltu MLL100-juhlamme olivat tietysti muiden peruttavien aktiviteettien joukossa. Peruuntumiset ovat olleet valitettavia, mutta toisaalta ne ovat rohkaisseet meitä keksimään uusia tapoja toimia. MLL100-juhlan sijasta jaoimme puuhakasseja perheille, ja nyt joulukuussa osallistuimme Puistola-Seuran Elävään joulukalenteriin tonttuikkunalla. Kuten työyhteisöt ja oppilaitokset, me myös olemme tehneet digiloikan opettelemalla kokoustamaan etänä. Vuonna 2021 pääsemme toivottavasti järjestämään sekä MLL100-juhlan että perinteisempiä tapahtumiamme, kuten Luovan lauantain ja Taskulamppuretken. 

Vuosi on siis ollut yhdistyksellemme haastava, mutta sitäkin vaikeampi se on ollut todella monille perheille. Huoli omasta ja läheisten terveydestä, toimeentulosta ja yksinäisyydestä on ollut musertavaa. Etätyöt ja -opiskelut ovat tuoneet perheisiin ihan uudenlaisia mahdollisuuksia ja haasteita. Harrastusten ja muiden tapaamisten puuttuminen on tyhjentänyt kalenterin. Toisaalta monissa perheissä on ehkä löydetty uudenlaisia tapoja toimia yhdessä. 

Katso vuotta taaksepäin, taputa itseäsi olalle ja totea, että vaikka on ollut vaikeaa, nyt näkyy jo valoa tunnelin päässä. Tästä selvitään. Ole itsellesi armollinen. Tämä vuosi on koskettanut jollain tavalla kaikkia, mutta on tuonut myös paljon ihmisten hyvyyttä ja toisten auttamishalua pinnalle. 

Saat olla myös väsynyt. Ethän jää yksin, jos tuntuu vaikealta. Tässä muutamia paikkoja, joihin voi ottaa yhteyttä tarvittaessa. 

MLL:n palvelut jouluna 2020 – Mannerheimin Lastensuojeluliitto 

Apua ja iloa joulunaikaan – Helsingin kaupunki: 


Te jäsenet ja ystävät olette meille arvokkaita, aina, mutta erityisen tärkeitä olette nyt, jotta yhdistyksemme toiminta voi taas käynnistyä täyteen tehoonsa. Kaikenlaista kivaa virtuaalista on toteutettu vuoden aikana, kiitos aktiivisen hallituksen. Olemme saaneet vuoden aikana Facebook-sivullemme useita kymmeniä uusia tykkääjiä ja saimme rikottua uuden sataluvun seuraajien määrässä. Kiitos – jokainen Facebook-tykkäys ja maksettu jäsenmaksu vahvistavat yhdistystämme. Jollet vielä ole jäsenemme, voit liittyä täällä.  

Lämmin kiitos myös vapaaehtoisillemme, jotka ovat antaneet yhteisölle aikaansa myös tällaisena poikkeuksellisena aikana. Vapaaehtoisuus antaa paljon iloa, hyvää mieltä, terveyttä ja uusia ystäviä. Toivon, että jatkatte kanssamme myös ensi vuonna. Mikään panostus ei ole liian pieni. Kiitämme niin someseuraamisesta, tapahtumassa mukana olemisesta kuin perhekahvilan vetämisestä. Olet tärkeä! 

Haluan kiittää myös hallituksemme jäseniä ja varajäseniä, jotka jälleen tänä vuonna ovat tehneet kaikkensa parantaakseen Puistolan alueen lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia omalla panoksellaan. Haluan tässä myös kiittää meidän kaikkia yhteistyökumppaneitamme ja lahjoittajia, joita ilman tämä homma ei onnistuisi. 

Jokaisella on omat toiveensa tulevalle vuodelle. Minä toivon, että saan taas tavata ja halata ystäviä sekä rakkaita vanhuksia ilman pelkoa. Poden jo halipulaa. 

Jouluiloa ja rauhaa sekä kaikkea hyvää vuodelle 2021! 

MLL Puistolan yhdistyksen hallituksen puolesta, 
Hannele Siro 
puheenjohtaja